RólunkMódszertani fejlesztésMintaprojektekKépzésekKoorinátorokHírek, események

ESEMÉNYEK
-

Múzeumi iránytű 3.
Múzeum és iskola 2009. Múzeumok a közoktatás szolgálatában.
Kutatási jelentés.

A kutatási jelentés a múzeumok és iskolák sokrétű tapasztalatának sokirányú továbbfejlesztéséhez kíván adatokkal, értékelésekkel, véleményekkel és javaslatokkal segítséget nyújtani, amikor bemutatja a magyar közoktatás múzeumhasználatának jelenét, a jó gyakorlatot, és javaslatokat tesz a továbblépésre.

 Múzeumi iránytű 4.
Élmény és tudás - Múzeum szakemberek a közoktatás szolgálatában.
Kutatási jelentés.

A felkért hozzászólók a magyar múzeumi szakma véleményformáló személyiségei. Ismerik mind a felsőoktatási, mind pedig a múzeumi szférát, így képesek az új elvárásrendszer ismeretében a jövő múzeumi szakalkalmazotti "ideáltípusáról" víziót alkotni, és levonni a következtetéseket a felsőoktatás felé a képzések szükséges módszertani és tematikus átalakításáról. Cselekvési terv irányvonalainak meghatározása és egy javaslatcsomag megfogalmazása történik a muzeológusképzés / múzeumi szakalkalmazottakat érintő képzések tematikájának esetleges módosítására. A fejlesztés eredményeképpen on-line és nyomtatott publikáció kiadására kerül sor, amely tartalmazza mind az egyes szakértők hozzászólásait, mind pedig azok összegző-értékelő jelentését.

részletek>>

 Múzeumi iránytű 5.
Tudás és gyakorlat. Múzeumpedagógiai módszerek - európai példák és hazai alkalmazások.
Módszertani fejlesztés.

Jöjjön velünk a könyv segítségével Londonba, és nézze meg a Historic Royal Palaces-ben dolgozó interpretátorokat, vagy tanulmányozza a Muséé du Quai Branly-ban a fogyatékkal élők számára kifejlesztett és felkínált eszközöket, lehetőségeket!
Kötetünkben összegyűjtöttük több európai ország múzeumainak sikeres, bevált, itthon is hasznosítható múzeumpedagógiai módszereit.

részletek>>

 

 Országos múzeumpedagógiai adatbázis

Muzeális intézmények múzeumpedagógiai szemléletű vizsgálata egy országos méretűre tervezett felmérés segítségével, az ország valamennyi megyéjében, főként vidéki múzeumokra koncentrálva.

részletek>>

 
 
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.