RólunkMódszertani fejlesztésMintaprojektekKépzésekKoorinátorokHírek, események

ESEMÉNYEK
-Képzés - Oktatási Helyszínek

2003-ban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum vezetősége a régi irodaépületet Oktatóközponttá alakította. A Csilléry Klára néprajzkutató és pedagógus nevével fémjelzett 600 m2 alapterületű épületben, egy 60 fős előadó terem, négy kézműves műhely, egy drámapedagógiai terem és egy kutatószoba kapott helyet.

Fontos mérföldkő volt ez a Múzeum történetében, hiszen ezzel új távlatok nyíltak meg a múzeumi oktatásban, és a további lehetőségek váltak adottá az intézmény társadalmi hasznosításában. Az épület nemcsak a hagyományos oktatási módszertannal végrehajtott képzések megtartására alkalmas, hanem gyakorlati képzésre, tárgyi szemléltetésre is.

30, 60 és 120 órás képzéseink egy része a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Igazgatási Épületében kerülnek megrendezésre. De mind az Irodaépületben, mind a Csilléry Klára Oktatóközpontban, info-kommunikációs eszközökkel felszerelt, multimédiás oktatótermektben törekszünk arra, hogy hallgatóink megismerkedjenek a múzeumok társadalmi-gazdasági szerepváltozásához szükséges kompetenciákkal illetve a hazai és külföldi jó példákkal.

A 2009 és 2012 között megkötött együttműködési keret-megállapodások értelmében, külső oktatási helyszíneken is zajlanak továbbképzéseink. Annak érdekében, hogy hallgatóink több a 21. századi társadalmi elvárásoknak megfelelő intézmény "módszertanába" is betekintést nyerjenek. Képzéseinkhez szakmai gyakorlat is kapcsolódik, ennek megvalósításához kiváló lehetőséget biztosítanak a Skanzen egyes tájegységei, illetve az együttműködő múzeumok.

 

 

 

 
 
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.