RólunkMódszertani fejlesztésMintaprojektekKépzésekKoorinátorokHírek, események

ESEMÉNYEK
-Induló képzések

Tízféle képzési programot állítottunk össze, amelyek közül múzeumi szakemberek és pedagógusok egyaránt találhatnak a mindennapi gyakorlatban közvetlenül hasznosítható ismereteket nyújtó tanfolyamokat. A különböző képzéstípusokból több kurzust is tartunk 2009 és 2013 között.
Válassza ki a legördülő menüsorból az Önt érdeklő képzéstípust, majd az Önnek is alkalmas időpont kiválasztása után tájékozódhat a részletekről!

A képzés címe:


2013. első félévében a következő akkreditált képzéseket indítjuk:


Iskolabarát múzeumi környezet

Kinek ajánljuk?
A képzést múzeumi szakembereknek ajánljuk.

A képzés célja:
a múzeumi gyermekbarát környezet kialakításának pszichológiai, pedagógiai, építészeti, esztétikai, ergonómiai, egészségügyi, technikai stb. kérdéseinek felvetésével és tárgyalásával hozzájárulni a gyermekek fogadásához, jó közérzetük kialakításához a muzeális intézményrendszer vonatkozásában

Részletek és jelentkezés >>


Múzeumi kommunikáció az oktatás szolgálatában

Kinek ajánljuk?
A képzést múzeumi szakembereknek ajánljuk.

A képzés célja:
hogy hallgatóink rendelkezzenek azzal a kompetenciával, melynek segítségével, új, korszerő múzeumi kommunikációt alakíthatnak ki. A tanfolyam során, megismerkednek a korszerő kommunikációs eszközök használatával a gyakorlatban - különös tekintettel a múzeumok egyik célcsoportjaira, a gyerekekre és diákokra. A hallgatók nemcsak elméleti megközelítésben foglalkoznak a múzeumi kommunikációval, de gyakorlati tanácsokat is kapnak a tervezéséhez, megvalósításához és értékeléséhez.

Részletek és jelentkezés >>


Iskolák és múzeumok partnersége

Kinek ajánljuk?
A képzést pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak és múzeumi szakembereknek ajánljuk.

A képzés célja:
hogy a pedagógusok ismerjék meg azokat a múzeumi lehetőségeket és módszereket, amelyek jól hasznosíthatók a kompetencia alapú oktatás számára. Fontos elvárás, hogy képessé váljanak oktatási és muzeális intézmények közötti együttmőködések megvalósítására. Célunk rávilágítani arra, hogy a pedagógusok a tantervhez illeszkedő minőségi, a múzeumi tárgyon, győjteményen alapuló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal tudják kiegészíteni és bővíteni a diákok ismereteit, tudását az élményszerő tanulás jegyében.

Részletek és jelentkezés >>

Érted?! Értem!? - Hogyan fogadjuk fogyatékkal élő embertársainkat múzeumainkban?

Kinek ajánljuk?
A képzést múzeumi szakembereknek ajánljuk.

A képzés célja:
a múzeumi szakemberek felkészítése a fogyatékkal élő embertársaink múzeumi fogadására, az elfogadó társadalmi attitőd kialakítására. A fogyatékkal élők igényeinek, elvárásainak, a speciális oktatástechnikai eszközöknek és módszertani sajátosságoknak megismertetése.

Részletek és jelentkezés >>

 
 
 
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.